Je weet misschien dat ik licht neurotisch, okee zwaar neurotisch, ben. Zo ook met de voorbereidingen voor de marathon. Ik eet gezonder (probeer t althans), neem geleidelijk meer koolhydraten in het menu en vandaag, drie dagen voor de start, kan het echte koolhydratenstapelen beginnen.
In combinatie met een verlaagde trainingsintensiteit zorgt de verhoogde koolhydraatinname voor het maximaliseren van de glycogeenreserves in de spieren. Extra vocht innemen bij het innemen van al die koolhydraten is noodzakelijk om het glycogeen te binden. Tijdens de marathon verbruik je vooral energie uit je koolhydraten/glycogeenvoorraad en dus is het stapelen maar!
Hoe mijn dieet eruit ziet? Schrik niet:
16 glazen water, sap, melk ed
7 sneden lichtbruin brood met jam of stroop
6 stuks ontbijtkoek, eierkoek of krentenbol
3 bananen
spagetti (volkoren), rijst of aardappel met mager vlees, verse groenten en wat rauwkost.
In combinatie met een verlaagde trainingsintensiteit zorgt de verhoogde koolhydraatinname voor het maximaliseren van de glycogeenreserves in de spieren. Extra vocht innemen bij het innemen van al die koolhydraten is noodzakelijk om het glycogeen te binden. Tijdens de marathon verbruik je vooral energie uit je koolhydraten/glycogeenvoorraad en dus is het stapelen maar!
Hoe mijn dieet eruit ziet? Schrik niet:
16 glazen water, sap, melk ed
7 sneden lichtbruin brood met jam of stroop
6 stuks ontbijtkoek, eierkoek of krentenbol
3 bananen
spagetti (volkoren), rijst of aardappel met mager vlees, verse groenten en wat rauwkost.
Reacties
Een reactie posten