Doorgaan naar hoofdcontent

trots


Vol trots mag ik het dan eindelijk presenteren: de nieuwe naam, het nieuwe logo (maar dat had je misschien al gezien), nieuwe site en de nieuwsbrief. Ook op FacebookTwitter en instagram zijn we te vinden onder de nieuwe naam. 

Na 4 jaar heb ik afscheid genomen van Run4Mtakuja, niet omdat we Mtakuja zijn vergeten, maar omdat we een steeds groter gebied bedienen rondom Mtakuja. Inmiddels hebben we samenwerkingen met verschillende organisaties en bedienen we naast Mtakuja nog twee gemeentes in de relatieve nabijheid van Mtakuja. We bereiken nu zo'n 11.000 mensen en gaan voor een veelvoud hiervan, niet alleen rondom Mtakuja, maar ook ver daarbuiten.


Driving Nurses zorgt ervoor dat alle mama's en kids, ook in de meest afgelegen gebieden, educatie en zorg krijgen. Om dit te bereiken is mobiliteit van de zorg nodig en zo is de naam driving nurses geboren.


We hopen dat je het nieuws op de voet blijft volgen! Dit is eenvoudig door je vrijblijvend in te schrijven op de nieuwsbrief.

Je bent dan steeds als eerste op de hoogte van alles wat er rondom driving nurses gebeurt. 

Ken je mensen die ook ge├»nteresseerd zouden kunnen zijn? stuur ze dan de link door naar de nieuwsbrief

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos