Doorgaan naar hoofdcontent

Bij Sophie in de klasSophie is een 10-jarig meisje met een groot hart. Ze houdt ontzettend van dieren en is begaan met anderen. Ze kan daarbij ook dingen heel goed regelen. Zo heeft ze eens een plan van aanpak geschreven voor haar ouders toen onze hond Snoeck zou komen logeren voor een aantal nachten.

Ze hoorde van mijn activiteiten in Tanzania en wilde ook iets doen. Ze vroeg zich af of ze met de klas niet iets kon betekenen voor de kinderen daar.  Ik stelde voor pakketjes te maken voor de kids, maar ze gaf aan dat ze dan natuurlijk wel moest weten hoe zwaar en groot het mocht zijn om in mijn koffer te passen. We kwamen op het idee om voor de klas een presentatie te komen geven, waarbij we dan de pakketjes zouden bespreken. Sophie regelde alles: vragen aan de juf, plannen van de dag, overleg met mij, zo ontzettend knap! Zelfs het onthaal op de school werd door haar in een papje geregeld.

Juf Magda ontving me hartelijk en de kids waren heel ge├»nteresseerd. Ze stelden allemaal hele goede vragen en waren muisstil. Aaan het einde speelde ik de korte Film voor kids: leven en leren in Tanzania voor ze. Na de presentatie spraken we af dat ze de pakketjes gingen maken en dat ik die over twee weken kom ophalen. Geweldig! Super bedankt alvast kinderen uit de klas van Sophie op KBS Laurentius in Breda, tot over twee weken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos