Doorgaan naar hoofdcontent

Rotary Zevenbergen schenkt Mama Bus 2

Een tweede Mama Bus? Echt, hoe dan? Het verhaal begint bij Marie-Anne Verhoeven die als lid van Rotary Zevenbergen e.o. de Mama Bus heeft gepromoot bij de commissie van haar Rotary club. Rotary Clubs zijn serviceclubs, met als motto dienstbaarheid boven eigenbelang, waarbij ze zich ook richten op internationale ondersteuning.

Na een lang traject en een uitgebreide selectie krijg ik te horen dat ik genomineerd ben en word uitgenodigd op een bijzondere avond van de club waar nog twee projecten hun pitch mogen houden. We worden gastvrij ontvangen en schuiven aan bij het diner. Zo'n tafel vol verhalen  en bijzondere ontmoetingen doet me altijd goed. Na het hoofdgerecht houd ik als laatste een pitch van 10 minuten. Helaas doet mijn presentatie het niet (zul je altijd zien....) dus ik ga door zonder.

En dan wordt het spannend, want nu worden we alledrie naar voren geroepen en wordt bekend gemaakt hoeveel de Rotary club het goede doel zal gaan steunen.

Als laatste mag ik de cheque in ontvangst nemen: een waanzinnig mooi bedrag van €10.000! Voldoende om een tweede Mama Bus te kunnen laten rijden. Dit bedrag maakt het verschil! Voor een euro per persoon in het gebied, krijgt iemand daar een JAAR LANG alle services uit de Mama Bus. De gezondheidswerkers in het gebied zullen worden opgeleid om hen kennis over zwangerschap, bevalling, ziektes en neonatale zorg bij te brengen. Met als ultieme doel om de moeder- en kindersterfte ook in het nieuwe gebied terug te dringen.

Lieve Rotarians van Zevenbergen en omstreken: Asante sana!!Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos