Doorgaan naar hoofdcontent

Stichting Driving Nurses

Het is officieel: we zijn een stichting! Als groot voordeel heeft dit dat continuïteit van ons werk gewaarborgd is, het bestuur stelt bij aftreden nieuwe leden aan. Verder is het nu mogelijk om rechtstreeks fondsen en subsidies aan te schrijven, wat de slagvaardigheid vergroot.


Met veel dank aan Hans Leijser voor de goede gesprekken en het belangeloos oprichten van de stichting met zijn kantoor in Rotterdam, Leijser Notariaat, ben ik trots en blij jullie het bestuur te mogen voorstellen: Ingrid van Eerd, moeder van drie gezonde kids en werkzaam als boekhoudster en financieel medewerker. Ze wil ook voor de kids daar een hoopvolle gezonde toekomst dichterbij kunnen brengen als penningmeester. En als secretaris Noortje Theuws, studente economie en bedrijfseconomie, teammanager bij sportevenementen en met een grote drive ook voor de meiden in Tanzania een betere toekomst te krijgen. En ik ben voorzitter van de stichting.De KvK is meteen aangevraagd en er komt een nieuw rekeningnummer, nog heel even geduld....Met  grote dank aan Jeroen Kok van Mobile Water, want hij paste meteen de website aan op dit heuglijke feit.

VIFIJO (proost)! Op het terugdringen van moeder- en kindersterfte en verbeteren van de gezondheid in ruraal Afrika!
)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos