Doorgaan naar hoofdcontent

Recordopbrengst 40 van Breda

DERDE EDITIE 40 VAN BREDA BRENGT HOOGSTE OPBRENGST TOT HEDEN OP * PERSBERICHT * 

BREDA – Tijdens de laatste editie van de Singelloop in Breda hebben 66 fanatieke lopers voor het derde jaar op rij al hardlopend geld ingezameld voor de ‘40 van Breda’. Mede dankzij donaties van bekenden van de lopers en de sponsors van de ‘40 van Breda’, is er in totaal € 22.476 opgebracht.


Dit bedrag komt in zijn geheel ten goede voor een tweetal goede doelen; Stichting Ushersyndroom en Stichting Driving Nurses. Stichting Ushersyndroom zet zich in voor kinderen die langzaam doof en blind worden  in Nederland. Met het sponsorgeld van de ‘40 van Breda’ wordt het onderzoek om dit proces te stoppen nog meer gesteund, waarbij kinderen de kans krijgen om te blijven zien en horen. Het andere goede doel, Driving Nurses, zet zich specifiek in om moeder- en kindersterfte tegen te gaan in de meest afgelegen gebieden van Tanzania. Met het sponsorgeld van de ‘40 van Breda’ rijdt worden 20.000 mensen in ruraal Tanzania van zorg voorzien. Tevens zal met de opbrengst de aftrap worden gemaakt van de implementatie van een mobiel echo-apparaat.

Dit mooie resultaat kunnen wij natuurlijk niet halen zonder onze sponsors. Voor het derde jaar op rij hebben wij weer op de Orthopedische Kliniek Amphia mogen rekenen als hoofdsponsor. Onze dank gaat dan ook zeer zeker uit naar al onze sponsoren, hardlopers en iedereen die zijn steentje verder heeft bijgedragen.


Ook in 2018 is het mogelijk om deel te nemen aan de ’40 van Breda’ en daarmee alle afstanden tijdens de Singelloop af te leggen voor de bovenstaande goede doelen. De inschrijving is vanaf heden geopend via www.40vanbreda.nl.

BRON: Algemeen Dagblad 5 januari 2018. FOTO'S: Desiree van den Boogaard. Klik hier voor het artikel bij AD online

We zijn de stichting 40 van Breda ongelooflijk dankbaar. Met dit bedrag kunnen we ons werk voortzetten en uitbreiden. Namens alle moeders en kinderen in Noord Tanzania: ASANTE SANA!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos