Doorgaan naar hoofdcontent

Samen!

In samenwerking met de Stichting Mount Meru (SMM) zal de MamaBus worden voorzien van getrainde gezondheidswerkers en een mobiel echoapparaat. 
SMM zet zich ook in voor het verbeteren van de moeder- en kindzorg in ruraal
Tanzania. Ze heeft als primair doel om kennis en kunde in de verloskunde en echografie over te dragen aan lokale artsen en verloskundigen. Behalve scholing zijn hulpmiddelen zoals een echoapparaat van onschatbare waarde. Echografie is van groot belang bij de zorg van zwangere vrouwen: grote problemen kunnen voortijdig opgespoord worden. Vorig jaar heeft ze een aantal succesvolle trainingsdagen en een echoapparaat aan het Mount Meru Ziekenhuis in Arusha - Noord Tanzania gegeven. 

En nu gaan we dus samen optrekken, met behoud van elkaars krachten. Wij leveren de MamaBus met alles erop en eraan, zij leveren voor op de MamaBus een mobiel echo apparaat met alles erop en eraan. Ons eerste project samen is natuurlijk in Lower Moshi, waar de Mama Bus al rijdt, in oktober dit jaar. In 2019 breiden we verder uit naar de regio Arusha. De Regional Medical Officer (verantwoordelijk voor gezondheid in het gebied van 1,7 miljoen inwoners) Dr. Wonanji van Arusha heeft hen een “letter of intent” gestuurd om samen de moeder- en kindsterfte in Tanzania terug te dringen. Wauw!
Samen gaan we moeder- en kindersterfte tegen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos