Doorgaan naar hoofdcontent

Wielerronde Steensel

De Wielerronde van Steensel is zo bekend, er is zelfs een liedje over geschreven door JW Roy

Toen een bezoek werd afgelegd aan de basisschool is opgeroepen mee te doen aan de dan georganiseerde sponsorrit voor de jeugd voor Driving Nurses. En zo stonden ze met een grote groep en gespannen kopjes aan de start. Na de tweede ronde werd het echt afzien, maar met vaste overtuiging bleven ze gaan! Zo knap, zelfs de allerkleinsten gingen door!

De oproep is niet vergeefs geweest. De schooljeugd heeft € 371,25 bij elkaar getrapt en gesponsord !! De Stichting Wielerronde Steensel heeft een extra steentje bijdragen en besloten dit bedrag aan te vullen tot € 500,00.


Basisschool Sinte Lucij, stoere wielrenners en Stichting Wielerronde Steensel, heel hartelijk bedankt. Met jullie steun steunen we een kind een jaar lang in levensonderhoud en onderwijs, op een goede kostschool. uit de grond van ons hart: asante sana!Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos