Doorgaan naar hoofdcontent

Aisha and Moses strong against Coronavirus!

Mieke Linssen en Alberdine van de Hulsbeek vonden ons toen ze op zoek gingen naar een partij die in Oost Afrika hun prachtige (audio) boek bij hun doelgroep kon krijgen. In samenwerking met onze vaste partner FT Kilimanjaro in Lower Moshi, is het boekje nu gedrukt en verspreid in een gebied met 80.000 inwoners. Superfijn zo'n soepele samenwerking! Dat smaakt naar meer :)


Hieronder het bericht van Mieke en Alberdine:
Ken jij ze al? Aisha en Moses, 2 Tanzaniaanse kinderen in Coronatijd? Aangenaam! Zij zijn de hoofdpersonen in het Afrikaanse kinderboek: “Aisha and Moses strong against Coronavirus!
Voor sommigen is/was de Coronatijd een beproeving in “wat-doe-je-al-die-tijd-thuis”, echter wij zagen wij dit als een kans om onze creatieve en productiekracht te combineren en onze droom vorm te geven. Daar waar we normaal gesproken werken met kinderen in Nederland (als resp. orthopedagoge en creatief ondernemer in onderwijs) wilden we ons graag gaan richten op kinderen elders in de wereld, waar deze spannende Coronatijd vaak nog moeilijker te overzien en begrijpen is, laat staan daarnaar te handelen. Zo ontstond ons boekje, als kindvriendelijk antwoord op een gerichte vraag met informatie voor kinderen uit Tanzania. 

Aisha, een slim Tanzaniaans meisje, heeft goed opgelet toen de juf vertelde waarom ze een tijdje niet naar school konden komen. Maar Moses, een kleine spring-in-het-veld, snapt het niet helemaal en laat zich door zijn vriendinnetje graag informeren. Met prikkelende illustraties in Afrikaanse context en een verhaal dat aansluit bij de Tanzaniaanse situatie gingen we aan de slag. Er kwam een Kiswahili en ’n Engelse (voor)leesversie én een luisterboek in beide talen. Beiden in een klein bestand, zodat het evt. ook op een smartphone te lezen of te luisteren is. En daarmee gingen we de boer op!


Suus Theuws, van Driving Nurses, is een van de mensen die, héél hartverwarmend, ons verhaal gelijk oppikten en dacht in mogelijkheden. Wáár kunnen we het delen, wie kan het gebruiken en hoe kunnen we er kinderen (en soms ook de volwassenen om hen heen) mee informeren en ondersteunen. En daarvoor zijn we haar meer dan dankbaar! Want ons doel, om zoveel mogelijk kinderen met dit boekje een steuntje in de rug te bieden in deze onvoorspelbare tijd, wordt zo steeds meer bereikt. Dat geeft ons energie voor meer mooie projecten in de toekomst!


Download gratis het verhaal van Aisha en Moses via onderstaande link:


Benieuwd wat wij zouden kunnen betekenen voor jou? Neem gerust contact met ons op!Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos