Doorgaan naar hoofdcontent

1000 km

Toen wij op 10 oktober 2007 ouders werden van onze dochter Mila Lilu, bleek zij ernstige beperkingen te hebben. Door de uitgebreide, liefdevolle en medisch hoogstaande zorg heeft zij een zo comfortabel mogelijk leven geleid. Wij hebben als ouders van vrienden, familie, collega's, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, wetenschappers en kennissen ontzettend veel steun en begrip gekregen. Hierdoor bleven we op de been en konden we onze aandacht volledig richten op onze dochter. Op 26 oktober 2008 overleed Mila Lilu in onze armen. Ik ben me door dit alles, een paar jaar na het overlijden, gaan realiseren dat dit echt alleen voor ons in het Westen is weggelegd en ben me met overgave gaan inzetten voor de moeders en kinderen in Mtakuja, Tanzania, waar meervoudig gehandicapte kinderen, vaak weggestopt of verstoten worden. Ook de zorg om de zwangeren en hun kleine kinderen is hier nog van ondergeschikt belang, waardoor moeder- en kindersterfte nog veel te vaak voorkomt.
Zes jaar na Mila's overlijden, op 26 oktober 2014, vindt in Etten-Leur de van Oers Marathon Brabant plaats. In de omgeving waar ze graag was ga ik de 42,195 km met liefde voor haar en de moeders en kinderen in Tanzania lopen. Om dit te volbrengen zit ik op een trainingsschema dat me na 1000km trainen brengt tot hopelijk een mooie tijd in Etten-Leur. Vier dagen later vertrek ik weer naar Mtakuja en hoop hier weer bij te kunnen dragen aan de gezondheid en het welzijn van de moeders en kinderen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos