Doorgaan naar hoofdcontent

stadswild

Op woensdagavond komt Stadswild uit Amsterdam in Breda uitleggen waarom krachttraining toch echt beter is dan duurtraining. Interessant voor mij, ik doe namelijk beide. Bij Sprint, bij Rene moet ik eigenlijk zeggen, trainen we tweemaal per week onze 'core'. Veel krachtoefeningen voor het gehele lichaam. Zo is planken een hele goede oefening voor buik, rug en armen. Dit wordt afgewisseld met mijn duurlopen, die ik twee keer per week doe.

Dat dit tot goede resultaten leidt blijkt uit het sportmedisch onderzoek: op bijna alle onderdelen scoor ik hoog/goed, zowel in kracht als in uithoudingsvermogen. Behalve mijn linkerbeen, daar moet ik nog apart mee trainen want die blijft wat achter op het rechterbeen. (Op het filmpje zie je hoe ik mijn armspieren train.) Dat lijkt me dus een redelijk holistische aanpak van het hardlopen.

Stadswild doet het anders: zij richt zich op kracht, want dat geeft testosteron en daar wordt je blij van. Alle duursporten aan de kant want dat stimuleert het vrouwelijk hormoon en daar wordt je chagrijnig en lelijk van. Dus wij met een groepje naar buiten en vooral veel planken en opdrukken. Een paar keer met je groepje het gebouw rondrennen met een gevulde jerrycan en dat was het wel zo'n beetje. Vervolgens mocht ik nog een auto voorttrekken, dat was leuk om eens gedaan te hebben.

Al met al een redelijk eenzijdige training dus wat mij betreft. Holistisch lijkt het mij dan ook zeker niet, maar misschien moet je dan het dieetboek erbij lezen. Als dat maar niet ook te eenzijdig is.

PS Als je vindt dat ik aan het zeuren ben, dan kan dat kloppen, ik doe namelijk heel veel aan duurlopen en daar word je volgens Stadswild een echte zeurpiet van.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos