Doorgaan naar hoofdcontent

Ally: MamaBus als ambulance

Ally is een 8 jarig jongetje dat in een gebied woont ver van het ziekenhuis. De Mama Bus komt eens per twee weken bij hem in de buurt. Zijn moeder komt die dag naar de Mama Bus met Ally in haar armen. Ally is slap als een vaatdoek en er is maar moeilijk contact met hem te krijgen. Ally blijkt al bijna een week aan het spugen te zijn en heeft aanhoudende diaree. Hij is ernstig uitgedroogd en de medewerkers van de MamaBus besluiten om hem mee te nemen naar het ziekenhuis. De Mama Bus wordt nu ingezet als ambulance, zo fantastisch dat we ook zo een belangrijk onderdeel blijken te zien van de gezondheidszorg in het gebied. Samen met zijn moeder komt Ally in het ziekenhuis TPC Hospital aan. Hij krijgt een infuus en wordt meteen opgenomen. Na een week mogen moeder en Ally het ziekenhuis weer verlaten gezond en wel en bepakt met voedzame pap.. Ik ben zo trots op de medewerkers die hem en zijn moeder zo goed hebben begeleid en zo geraakt dat de Bus dus ook zo kan voorkomen dat kinderen sterven. Aan alle donateurs: asante sana!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos