Doorgaan naar hoofdcontent

Trots op Richardi

Voor degene die niet eerder dit blog las: Richardi is een jongetje dat ik na een zoektocht van drie dagen vond in een vervallen hutje, ondervoed, onderontwikkeld en erg teruggetrokken. Hij zag er uit als 7 maar bleek al 12 te zijn ongeveer. 


Richardi woont door toedoen van Driving Nurses (run4 mtakuja) op een goede kostschool, waar hij Engels leert, liefde krijgt en goed te eten heeft. En nu ontmoet ik hem meteen het eerste weekend bij Stella, die met steun van Driving Nurses voor hem zorgt als nodig. Hij ziet er groot uit, hij begint nu toch echt een flinke kerel te worden. En wat is ie gegroeid, niet voor te stellen dat hij van zover is gekomen. Trots is hij op zijn rapport: hoewel hij toch echt diepe onvoldoendes heeft voor rekenen en wetenschap, blijkt hij toch nr 7 van de 13 uit de klas te zijn. En ik ben trots op hem en besef hoeveel ik van hem kan leren: ondanks zoveel tegenslag in zijn jonge leven (zijn vader sloeg hem met een kapmes op zijn hoofd, waardoor het hersenvlies beschadigd raakte, naast alle verwaarlozing, kinderarbeid en geweld wat daar speelde), heeft hij in een compleet nieuwe omgeving de draad opgepakt, zijn gedragsbeoordeling bijna allemaal G-tjes. Richardi, kleine grote jongen, ik ben zooooo trots op jou!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos