Doorgaan naar hoofdcontent

Bedankt 40 van Breda!

Dit jaar liepen maar liefst 93 kanjers mee met de 40 van Breda om onze stichting te steunen. In de ochtend werd gestart met de 5 en 10 kilometer. Het was bizar slecht weer tijdens deze dag maar de lopers waren vastberaden die 40 kilometer te halen. Vol enthousiasme werd er dan ook weer gestart aan de halve marathon. Als laatst nog de familieloop van 4 kilometer waarna gezamenlijk de finishlijn werd gepasseerd. Wat een geweldige dag en vooral wat een enorme prestatie weer! Wij zijn dan ook enorm trots dat al deze mensen zo enorm betrokken zijn bij onze stichting en zich op deze manier willen inzetten voor ons. Vorige week woensdag hebben we de prachtige cheque in ontvangst mogen nemen. Een bedrag van maar liefst €19 702… Daar wordt je wel even stil van…
Via deze weg willen wij niet alleen de lopers nogmaals bedanken maar ook de donateurs en sponsoren die hen hebben ondersteund. Asante sana!


Vorig jaar hebben wij ook al een enorm mooi bedrag in ontvangst mogen nemen van de 40 van Breda.  Om jullie een idee te geven van wat we hier allemaal mee hebben kunnen doen hebben we een filmpje gemaakt. Via onderstaande link kun je zien wat wij zoal bereikt hebben dit jaar ondere andere dankzij de 40 van Breda. 
https://youtu.be/dlz9RTo2Y1w
Ook in 2020 zullen we niet stilzitten. In januari vertrekt Suus weer naar Tanzania. Het voornamelijke doel van deze trip is om alle procedures rondom de MamaBus te perfectioneren. Vervolgens zullen we naar mogelijkheden voor een tweede MamaBus gaan kijken. Door middel van een tweede bus kunnen we ons gebied vergroten en meer moeders en kinderen bereiken zonder dat we inleveren op de kwaliteit van zorg in het huidige gebied. 

Voor nu wensen wij jullie alvast fijne feestdagen en het beste voor 2020.
           Jullie horen van ons!

          Team Driving Nurses

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos