Doorgaan naar hoofdcontent

bedankt!

Bedankt Janny en familie voor jullie maandelijkse steun het afgelopen jaar. Een groot en broodnodig geschenk voor de moeders en kids in Tanzania!

Dank Energy Food Ingredients voor het noteren als te selecteren goed doel van Driving Nurses op jullie kerstgroet! 

Bedankt Jo en Peter voor jullie gulle gift, hiermee kunnen heel wat moeders onderzocht worden!

Dank lieve ex collega's van het MT Skils. Jullie hadden me geen mooier afscheidscadeau kunnen schenken. Het volledige bedrag wordt besteed aan scholing van onze Veronika die op de MamaBus rijdt en services in de dorpen ver weg van het ziekenhuis verleent.

Dank Jeannette voor je donatie en werk aan de loopshirtjes! Zo kunnen vanuit de MamaBus zieke kindjes voedzame pap krijgen als ze ondervoed zijn.

Dank Mary voor jouw gulle gift, we kunnen nu noodzakelijke medicijnen mee op de bus nemen!

Dankjewel Ans en Geert en Mama, jullie donatie nemen we mee en kunnen we rechtstreeks besteden in Tanzania!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos