Doorgaan naar hoofdcontent

koning van spanje


Afgelopen donderdag nog een bootcamp op de Yorkshire Moor gedaan, nu fris en fruitig aan de start in Zuid Limburg. De mensen van Mud Sweat Trails zijn druk in de weer met de organisatie, waarvan ik niet anders kan zeggen dat ie perfect is. Wat wil je nog meer bij zo'n prachtig weer en in zo'n mooie omgeving? 

Ik zie veel bekenden, waaronder de Run2day Breda crew (die komen we straks ook op de Mont Blanc tegen!), wat onder het genot van een dreunende housebeat, verzorgd door twee jonge dj's, een vrolijke sfeer met zich meebrengt. Het startschot klinkt, off we go! Wat is lopen toch lekker....
De route brengt ons over de glooiende heuvels en door de bossen naar de eerste verrassing: Steve the bagpiper. 


Dan volgen heerlijke paden door het koele bos, door een piepklein dorp en vervolgens weer een pittige klim. Wat een voorrecht weer deze morgen. Nog een verrassing wordt voelbaar als we door een ondiepe stroom moeten, aiks, natte voeten en dan nog zover moeten doorrennen.... Mijn kracht zit duidelijk niet in klimmen, zeker niet met die zware kuiten, die nog steeds lastig doen, ik wordt steeds ingehaald op weg naar boven. Maar, met mijn licht gewicht is het naar beneden knallen. Ik heb niet veel kracht nodig om me op te vangen en kan makkelijker bijsturen door mijn lagere gewicht als ik mocht slippen. Ik haal de mensen die me eerder naar boven inhaalden weer in en we staan weer quitte. 

Het parcours is toch echt een aanrader, ook voor de kortere afstanden is iets heel moois neergezet. Maak er volgend jaar een leuk weekendje Limburg van, we zagen in Gulpen vakantiehuisjes met uitzicht in het dal, net voor de finish. Al lachend over de finish en dan een welverdiend stuk Limburgse vlaai met een alcoholvrij biertje. Top organisatie, bedankt Mud Sweat Trails.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos