Doorgaan naar hoofdcontent

40 van Breda

Kippenvel! Wat een belevenis was het weer: met zoveel mensen 40 km hardlopen tijdens alle vier de wedstrijden van de Bredase Singelloop voor het goede doel. Dit jaar waren er grote sponsoren verbonden om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting UsherSyndroom en Driving Nurses. Als dank aan hen een mooie banner op de stand.

Voor de start nog de laatste instructies en daar gingen we. En wat een resultaat! Blije gezichten toen €16.000 opgehaald en de teller stond toen nog niet stil. Inmiddels is het ongelooflijke bedrag van €17.208 bijeengebracht voor het goede doel!!

Lieve lopers, sponsoren en Jeroen, Frank en Stijn: ik weet niet of ik het al vaak genoeg heb gezegd: een hele diepe buiging en een hele grote dankjewel!

Met het geld dat bijeen is gebracht kan de Mama Bus een jaar rijden en dat betekent dat in een gebied van 80.000 mensen de sterfte onder moeders en pasgeborenen zal afnemen, dat mensen met ziektes op tijd worden geholpen, zwangerschappen minder problematisch verlopen en dat sociale en persoonlijke problemen kunnen worden besproken. Namens al die mensen in Tanzania: Asante Sana!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos