Doorgaan naar hoofdcontent

Simon Mtuy

Simon Mtuy leeft in het gebied waar de Mama Bus rijdt en is een wereldberoemde trailrunner en wereldrecordhouder zonder assistentie de Kilimanjaro op- en afrennen.Waar wij 5 dagen nodig hebben doet hij dit in iets meer dan 9 uur!

Ik schreef in een eerder bericht dat ik hem tegenkwam in Tanzania. Hij is een inspirator voor velen, blijft ondanks zijn internationale carrière trouw aan zijn gebied en probeert er voor zijn regio het beste uit te halen. Toen hij van de MamaBus hoorde wilde hij ons graag steunen, want hij ziet de Bus als een prachtig initiatief om het leven in zijn regio beter te maken.
Omdat hij loper is kwamen we op het idee om de lopers van de 40 van Breda (lopen voor het goede doel: Driving Nurses en Stichting Ushersyndroom) door hem te laten inspireren en te steunen en door zijn zijn inzet extra media aandacht voor de 40 van Breda te krijgen en daardoor ook weer meer sponsorgeld op te halen. Daarom is hij op de dag van de 40 van Breda (hier wordt 40 km hardgelopen, zie ook een eerder bericht) ook 40 km hard gaan lopen en wel in het gebied waar de Mama Bus rijdt. De Mama Bus werd door de meiden bestuurd en zij hebben hem gefilmd tijdens het lopen.

Het filmpje is getoond bij de 40 waar we heel mooie reacties op kregen. Lieve Simon, Shayenne en Janine: Namens Driving Nurses geweldig bedankt!

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos