Doorgaan naar hoofdcontent

run4mtakuja

Dit jaar ga ik weer rennen voor de gezondheid van moeders en kinderen in Mtakuja, Tanzania. Tijdens mijn eerste bezoek in 2012-2013 heb ik met de sponsorgelden meer dan 30 gezinnen gesteund, een laboratorium voor zwangeren opgezet, emergencykits voor de vroedvrouwen samengesteld en met een training uitgereikt, bevallingskits voor de zwangeren van het dorp samengesteld en Richard op kostschool gekregen, waar hij sinds januari 2013 op kosten van run4mtakuja verblijft en eten, liefde en onderwijs krijgt. Er ligt naar aanleiding van dit bezoek een volledig uitgewerkt plan om de gezondheid van moeders en kinderen in het dorp verder omhoog te brengen. Sinds januari 2014 is Mama Stella aangesteld als moede/kind co√∂rdinator, waarbij ze aan run4mtakuja rapporteert en  haar salaris voor een deel wordt betaald.

Ik ga me opnieuw hardmaken voor de kwetsbare kinderen en moeders in Mtakuja, jij kunt ook helpen: sponsor een van mijn lopen met een bedrag per kilometer, sponsor een succesvol afgelegde loop, laat je eigen marathon door familie en vrienden sponsoren, deel de link van run4mtakuja op facebook, verzamel schoenen of schoentjes, goede kleding of schrijfgerei, of steun heel gericht Richard of Mama Stella. Alle hulp is welkom.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos