Doorgaan naar hoofdcontent

Voorbereiding is alles - I

Je weet misschien dat ik licht neurotisch, okee zwaar neurotisch, ben. Zo ook met de voorbereidingen voor de marathon. Ik eet gezonder (probeer t althans), neem geleidelijk meer koolhydraten in het menu en vandaag, drie dagen voor de start, kan het echte koolhydratenstapelen beginnen. In combinatie met een verlaagde trainingsintensiteit zorgt de verhoogde koolhydraatinname voor het maximaliseren van de glycogeenreserves in de spieren. Extra vocht innemen bij het innemen van al die koolhydraten is noodzakelijk om het glycogeen te binden. Tijdens de marathon verbruik je vooral energie uit je koolhydraten/glycogeenvoorraad en dus is het stapelen maar! Hoe mijn dieet eruit ziet? Schrik niet:
16 glazen water, sap, melk ed
7 sneden lichtbruin brood met jam of stroop
6 stuks ontbijtkoek, eierkoek of krentenbol
3 bananen
spagetti (volkoren), rijst of aardappel met mager vlees, verse groenten en wat rauwkost.Let wel, dit dieet heeft alleen zin als je langer dan 90 minuten inspanning levert, anders wordt je alleen maar dik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos