Doorgaan naar hoofdcontent

Mama Bus part III-de opening

Het is zover: we gaan met een heus feestje de start van de Mama Bus vieren bij TPC Hospital waar we mee samenwerken. Natuurlijk hoort een tent bij en drankjes om samen te proosten op de start. Ik heb een speech voorbereid en de gasten zijn uitgenodigd. Als ik aankom staat er een enorme tent met een mooi versierde tafel en plastic stoelen voor de gasten. Ik zie de fotograaf al rondlopen. Wow, dat wordt hier serieus aangepakt, geen half werk. Wie wordt eigenlijk je ceremoniemeester en wie is de guest of honor? Oeps, moet dat? Ik besluit Karen Yeates, directeur van het ziekenhuis, tot eregast te bombarderen en zal de ‘ceremonie’ zelf begeleiden. Na een korte speech trekken Stella en ik de kanga van het logo op de bus, DE MAMA BUS IS GEOPEND!

Er volgt een tour-de-bus waarin we alle tools laten zien die aanwezig zijn. Ook de cadeautjes van KBS Laurentius laat ik zien en ik vertel het verhaal van die lieve kids en juffrouw uit Nederland. De eerste bezoekers zullen cadeautjes krijgen van de klas van Sophie, een kleine held in Nederland.

Tot slot de heffen we de fles (allemaal mierzoete frisdranken) op het succes van de Mama Bus. 
Ik kan niet uitleggen hoe dat voelt, ik ben dankbaar, opgelucht, blij, opgewonden en eigenlijk ook heel rustig tegelijk. Dank je wel: lieve familie & schoonfamilie, lieve vrienden, collega’s, oud-collega’s, ouders, kinderen en vrienden van vrienden voor jullie steun in woord en gebaar. Dankjewel FT Kilimanjaro, TPC en TPC Hospital voor ons prachtige Mama Bus die de moeder- en kindersterfte in een gebied van 80.000 mensen zal terugdringen. Dankjewel lieve Fo voor alle ruimte die je geeft voor het najagen van mijn hart en dromen. Lieve *Mila Lilu elfenkind en *Uma Elvi, zonder jullie was me dit nooit gelukt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos