Doorgaan naar hoofdcontent

40 van Breda doneert ook shirts

Van de 40 van Breda kregen we shirts van vorige edities mee om deze aan kids in het gebied waar Driving Nurses werkt uit te delen. Nou dat was me een feest! We worden ontvangen door het hoofd van de school, een jonge kerel, echt zo iemand van wie je hoopt dat hij de leraar van je kind is. We zien de klaslokalen van de overheid en de lokalen die zijn ondersteund door FTK.We zien mooi geschilderde gebouwen, een in ontwikkeling zijnde moestuin (er zit alvast een hek om), waterpunt, kookgebouw (helaas tot op heden zonder dat hier gebruik van gemaakt wordt, er is geen geld voor schoollunches) en de woning van de hoofdmeester. Deze man heeft zijn school ter beschikking gesteld aan Driving Nurses om elke keer als we hier met de MamaBus komen, ruimte te hebben waar we patiënten kunnen onderzoeken en spreken.
De groep vrouwen die met hun kleintjes zitten te wachten krijgen eerst een training over het gaan naar consultaties bij de MamaBus of de dokterspost en ook over zwangerschapscontroles en bevallen.  Daarna worden ze gezien door Veronica en dr John. Het verloopt heel rustig en orderlijk, hoewel sommige kleintjes goed van zich laten horen.

Dan is het tijd voor de uitreiking van de shirtjes. de hoofdmeester trommelt de kids op en als ze allemaal een shirt hebben zingen ze een danklied voor de 40 van Breda!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos