Doorgaan naar hoofdcontent

Jarig in Afrika

Na een nachtvlucht waar ik me helemaal over de stoelen kon vleien, zonder ook maar iemand te hinderen (het vliegtuig was maar voor 30% geboekt), kom ik redelijk uitgerust aan op Nairobi airport (Kenia). Het is niet groot en ik heb ruim een uur de tijd dus ik besluit een heerlijke kop koffie te nemen. De dollars die ik op schiphol heb gepind komen goed van pas, die kunnen hier in Keniaanse shilling worden omgezet. Ik droom wat voor me uit tot ik plotseling mijn naam hoor door de luidspreker. Mrs Suzanne Theuws, would you please come to the gate…..Oh sjips, dat is voor mij! Ik haast me naar de gate, die vlakbij is en excuseer me. Maar er blijkt geen probleem te zijn, ik was alleen de bijna laatste om te boarden. Het taxibusje staat buiten op me te wachten. Een klein vliegtuig brengt me naar mijn eindbestemming. 

Op  mijn verjaardag land ik op Kilimanjaro airport, wat een cadeau! Ik ga nog op zoek naar de boom waar we Mila’s naam in kerfden, maar deze is onvindbaar, ik vind hem vast op de terugreis. Gerbert (FT Kilimanjaro) pikt me op, wel lekker na zo’n reis die al met al 17 uur heeft geduurd. Mieke is er ook en onthaalt me met taartjes voor mijn verjaardag, dat is lief! Mieke (huisarts) is hier met haar man en werkt als vrijwilliger eens per week in Mtakuja en ziet daar patiĆ«nten. Ze ondersteunt ook Run4Mtakuja, onder andere door het geven van trainingen aan de vroedvrouwen. Namens de moeders en kinderen van Mtakuja, Mieke alvast hartelijk bedankt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos