Doorgaan naar hoofdcontent

Run4Mtakuja

Alle sponsors van de moeders en kinderen van Mtakuja: ik kan jullie niet genoeg bedanken. Wat er is gebeurd door inzet van jullie bijdragen is wezenlijk en máákt het verschil. Asanteni sana!!

Maar we zijn er nog niet, zonder jullie steun aan Run4Mtakuja komen de moeders en kinderen er niet. Om in deze regio het verschil te maken blijf ik, als het allemaal zo mag lopen, nog zeker drie jaar deze mama's en hun kinderen steunen. Donaties gaan rechtstreeks naar de mensen hier, zij die het echt nodig hebben.

Sponsoracties zijn en blijven daarom welkom. Uiteraard kun je zelf rennen voor Run4Mtakuja, maar je kunt ook denken aan het geven van een spreekbeurt door een van de kinderen (er is een powerpoint beschikbaar die je naar believen kunt aanpassen), het geven van etentje ten behoeve van Run4Mtakuja, het inzamelen van schoenen en –tjes, het maken van kinderpakketjes (bijvoorbeeld: tandenborstel, tandpasta, t-shirt, broek, jurkje, ondergoedset, knuffel, tekenblok, kleurboek, kleurtjes enzovoort) of het starten van een schoolproject. Ook zijn de mensen hier heel blij met onze schoenen en kleding. Voor meer informatie kun je bij mij terecht: Suus Bouwen, bouwentheuws@gmail.com.

Donaties zijn welkom op IBAN NL88 RBRB 8804 8105 72
Hieronder een indicatie van de kosten van de zaken die nodig zijn:
seksuele voorlichting op middelbare school per jaar (100 leerlingen): 75
Opname ziekenhuis met bevalling per dag: 10
Vervoer naar ziekenhuis ver weg (geen daladala): 15
Vervoer naar ziekenhuis dichtbij: 4
veilige set voor vroedvrouw: 5
bevallingskit voor zwangere: 1,50
malarianet voor zwangere of pasgeborene: 4,50
bezoek CCBRT week gehandicapt kind: 7,50
kleine cadeautjes voor alle gesproken mama’s per jaar: 30
volledige inrichting mama laboratorium: 100
salaris mama en kind coördinator Stella per maand: 70
ondersteuning gezin in nood: 20
kostschool Richard per maand: 35
Schoolspullen en onderhoud Richard per jaar: 75
bezoek academisch ziekenhuis polikliniek: 15
Nogmaals heel hartelijk dank voor al jullie donaties en acties, liefs, Suus

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dankbaarheid

2022 beginnen we met dankbaarheid. Dankbaar voor de gulle gift van Energy Food Ingredients. En dankbaar voor de trouwe steun van mijn oud collega’s. De loyaliteit van jullie allen naar onze stichting is hartverwarmend en zorgt ervoor dat er nog meer moeders en kinderen onderzocht kunnen worden op ernstige aandoeningen. Enorm bedankt!

dankjulliewel

Dankjewel Janny voor jouw trouwe maandelijkse bijdrage en Marc jij ook bedankt voor je trouwe donaties! Jullie maken het verschil hiermee voor zwangeren die anders geen toegang tot goede zorg zouden hebben in Lower Moshi: drie dames en hun ongeboren kinderen krijgen door jullie bijdrage een volledige zwangerschapscontrole (met ultrasound!), benodigde medicijnen, voeding, vitaminen, educatie over zwangerschap, bevalling en babyverzorging en een veilige bevalling in het ziekenhuis. Mede namens hen, asanteni sana!! Een heel bijzondere donatie ontvingen we naar aanleiding van het overlijden van Diny Breijnaerts: in plaats van bloemen werd gevraagd te doneren aan Driving Nurses. Hoe een in en in-verdrietige gebeurtenis helemaal in Tanzania tot blijdschap en leven kan leiden. Geroerd door zo'n gift na het leven.... dank!

Een nieuw dorp voor de MamaBus

De mamabus komt in een gebied van inmiddels 30.000 mensen, waar we moeder- kindzorg en -educatie naar de dorpen brengen. Vandaag gaan we naar een dorp dat erg ver verwijderd ligt van van de bewoonde wereld en dat in tijden van regens volledig afgesloten wordt door water dat buiten de oevers treed van de rivier waar het dorp omheen gebouwd ligt. Om er te komen rijden we er eerst een goede drie kwartier over een matige zandweg vol gaten. We stoppen dan de auto voor een stroom, we zullen met een zijde over de daar in het water gelegde boomstammen moeten rijden om dit stroompje over te steken. Dan kunnen we echt niet verder. We staan voor een wijde rivier waar overigens ook een soort pondje ligt.  De meeste collega's vinden water eng, er zijn er weinig die kunnen zwemmen en de dieren in het water, helpen ook niet mee om de rust te bewaren. Uiteindelijk zijn we allemaal en met onze spullen aan de overkant, vanaf hier is het nog een kwartier achterop een brommertje. Bij de dokterspos